It’s the most wonderful time of the year, ook om te solliciteren!  De maand december biedt heel wat mogelijkheden en kansen.

Wij lichten graag toe waarom.

Extra vacatures

In december zijn veel bedrijven druk in de weer om de drukte van de eindejaarsperiode op te vangen. Daarom werven ze vaak extra mensen aan. Denk maar aan inpakbedrijven, supermarkten, postverwerkingsbedrijven, bakkers, slagers en veel meer! Dit zijn maar enkele bedrijven die heel vaak extra handen kunnen gebruiken tijdens het einde van het jaar. Het gaat niet altijd om een vaste job maar het biedt je wel de kans om jezelf te laten zien in het bedrijf. Misschien denken ze dan de volgende keer wel aan jou wanneer ze iemand vast kunnen gebruiken.

Minder concurrentie

Tijdens de eindejaarsperiode worden prioriteiten verschoven. Op zoek gaan naar een job komt dan vaak helemaal onder aan je to-do lijstje terecht. Jammer! Aangezien veel mensen zo denken ligt de concurrentie op de arbeidsmarkt heel wat lager, wat jou meer kansen biedt!

Goede sfeer

Sinterklaas, Kerst en Nieuwjaar komen er aan en over het algemeen zorgen deze feestdagen wel voor een positieve (peper)noot in het bedrijf. Mensen zijn vriendelijker en vrolijk.  Een recruiter die goed gezind voor je zit tijdens je sollicitatiegesprek zal sneller geneigd zijn om je aan te nemen. En daar wordt jij dan weer vrolijk van.