Solliciteren in tijden van Covid 19

Op zoek naar een job? Wij bij Job Expert kunnen je alleen maar aanmoedigen om toch te solliciteren, zelfs in deze moeilijke tijden.

Nu het sociale leven zowat stil valt en we allemaal last krijgen van FOMO ( fear of missing out) ontstaat er plots een zee van tijd. Je kan die tijd goed gebruiken om bijvoorbeeld te solliciteren. De concurrentie is op dit moment ongetwijfeld minder groot omdat voor velen solliciteren geen prioriteit meer is. En daarbij: A+ voor inzet en motivatie!

Niet enkel supermarkten zoeken extra hulpkrachten, maar denk ook aan kleinere bakkerijen, en bedrijven die plotse nood ervaren. Tip: Stel zelf voor om het sollicitatiegesprek via videochat te doen. Dit toont je motivatie en zo geef je de werkgever een alternatief.

Wees dus niet bang om te solliciteren, wij stellen van thuis uit alles in de mogelijkheid om jou te helpen aan een gepaste job!

Thuiswerken ( indien je job dit toelaat)

Voor de één een zegen, voor de ander een regelrechte straf. Toch moet het nu even.

Gelukkig bestaat er anno 2020 voldoende om dit zo aangenaam mogelijk te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan skype of andere tools die het mogelijk maken om interne vergaderingen te doen vanuit je luie zetel. Het grote voordeel: je hoeft geen broek aan te doen, dit komt toch niet in beeld. 😉

Ondanks dat we nu minder vasthangen aan afspraken en regels is het wel belangrijk om de nodige structuur in ons leven te behouden. Mensen met kinderen kunnen dit ongetwijfeld beamen. Ritme en structuur kan je behouden door op een regelmatig tijdstip je wekker te zetten en je klaar te maken voor de dag. Je zal merken dat wanneer je je aan/opkleed, je ook productiever zal zijn tegenover wanneer je de hele dag in je jogging blijft zitten.

 

Na inspanning, komt ontspanning

Is het nu nog gepermitteerd om luidkeels TGIF ( thank God it’s Friday)  te roepen op vrijdag? Tuurlijk wel!

Naast alle inspanning die je levert, of het nu is van thuis uit of op het werk, ( shout- out naar alle mensen die op dit moment onze economie en de zorg draaiende houden! ) we hebben allemaal nood aan ontspanning. Dat kleine lichtpuntje in deze zee van ellende.

We moeten jullie al lang niet meer vertellen dat we op dit moment in ons kot moeten blijven. Maar we willen jullie wel enkele tips geven om het zo aangenaam mogelijk te maken.

  1. Apero- time! Schenk jezelf ( en je geliefden waarmee je samenwoont) iets lekkers in en video-call met je vrienden terwijl zij hetzelfde doen.
  2. Volg een online cursus. Een zee van tijd en veel goesting om iets nieuws te leren. De ideale combinatie om een online cursus te volgen.
  3. Blijf in beweging. Wandelen, fietsen… het mag allemaal nog, maar wel alleen of met mensen uit je gezin. Doe je liever een home work-out nu alle gyms gesloten zijn? Dan kan YouTube je hierbij helpen. Voor extra motivatie kan je videocallen met je vrienden terwijl zij hetzelfde doen.

#staysafe #stayhome